Sparebank 1 Østlandet vil inspirere flere til å se bærekraft som konkurransefortrinn

I konkurranse med over 60 andre kandidater fikk Kreativ Catering prisen på 100 000 kroner for sitt arbeid med sirkulærøkonomi i hele verdikjeden.
BÆREKRAFTPRIS: Lise Børresen fra SpareBank 1 Østlandet gratulerer Tommy Østhagen i Kreativ Catering med bærekraftsprisen. | Foto: Sparebank 1 Østlandet
BÆREKRAFTPRIS: Lise Børresen fra SpareBank 1 Østlandet gratulerer Tommy Østhagen i Kreativ Catering med bærekraftsprisen. | Foto: Sparebank 1 Østlandet

Med bærekraftsprisen vil Sparebank 1 Østlandet løfte fram mulighetene det bærekraftige skiftet gir for næringslivet og få flere til å se på det som et konkurransefortrinn. Et av hovedkriteriene for prisen er at vinneren skal ha utviklet et sirkulærøkonomisk produkt eller tiltak som skaper verdi for andre enn bedriften selv.

– Det var mange sterke kandidater i bunken. Vinneren får prisen for å ha utviklet en forretningsmodell som ivaretar prinsippene for sirkulærøkonomi i hele verdikjeden. Disse prinsippene er overførbare til andre virksomheter og bransjer, sier juryleder Stine Bendigtsen i en pressemelding. Hun leder også bærekraftsarbeidet i SpareBank 1 Østlandet.

Kreativ Catering, ble startet i 2003 av Tommy Østhagen fra Løten, har sterkt fokus på sirkulærøkonomiske prinsipper og reduksjon av ressursbruk i alt fra håndtering av emballasje og energibruk til gjenbruk, bruk av ukurante råvarer og kompostering av matavfall. 

Østhagen er glad for at bærekraftsarbeidet deres blir lagt merke til. 

– Det er helt fantastisk å bli anerkjent for den jobben vi gjør. Og så er det fint å kunne inspirere andre til å gjøre bærekraftstiltak og se at det kan være økonomi i bærekraft, sier Tommy Østhagen.

SpareBank 1 Østlandets bærekraftspris ble i 2023 delt ut for andre gang. Juryen har bestått av seks representanter med god kunnskap om bærekraft. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også