BN Bank fortsetter samarbeid med Skatteetaten for å hindre kriminalitet i byggebransjen

BN Bank og Skatteetaten har i et samarbeid jobbet for å redusere kriminalitet i byggebransjen.
FORNØYDE MED SAMARBEID: Direktør personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite og avdelingsdirektør i Skatteetaten Erik Nilsen, forsetter samarbeidet.
FORNØYDE MED SAMARBEID: Direktør personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite og avdelingsdirektør i Skatteetaten Erik Nilsen, forsetter samarbeidet.

BN Bank har i samarbeid med Skatteetaten gjennomført et testprosjekt for å hindre arbeidslivskriminalitet og svart arbeid i byggebransjen, skriver Skatteetaten i en pressemelding. 

Samarbeidet, som har hatt navnet «Tettpå boligkjøper», ble startet i 2016. Fokuset har vært på å innhente kunnskap og spre denne, slik at kundene får mer kunnskap når de skal finne seriøse håndverkere. På denne måten kan bankene bidra til å redusere risikoen for at arbeidskriminalitet og svart arbeid skjer. 

– Dette handler om bærekraft og samfunnsansvar. I tillegg har banken ofte en stor eierandel i boligen, og vil i verste fall risikere at boligen som panteobjekt blir mindre verdt dersom useriøse håndverkere arbeider på den, sier Endre Jo Reite, direktør personmarked i BN Bank i pressemeldingen. 

Fortsetter samarbeidet

Det første testprosjektet er nå avsluttet, men basert på erfaringene man har innhentet vil samarbeidet fortsette forteller Reite til FinansWatch. 

– Fremover vil vi i tillegg til å videreutvikle informasjon til kundene og rådgiveropplæring, også jobbe med å gjøre oppfølgingen av kunder mer risikobasert. Vi setter derfor inn enda flere ressurser på å nå ut til kunder vi ser har en større sannsynlighet for å bruke useriøse aktører, sier Endre Jo Reite til FinansWatch. 

Han sier banken også gjerne støtter andre banker som ønsker å bli med i videre samarbeid. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også