Huseierne misfornøyd med nok en fusjonering

Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet har inngått intensjonsavtale om sammenslåing. Det er dårlig nytt for kundene, frykter Huseierne.
FRYKTER FOR KONKURRANSEN: Generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer, mener nok en bankfusjon er ødeleggene for kundene. | Foto: Huseierne
FRYKTER FOR KONKURRANSEN: Generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer, mener nok en bankfusjon er ødeleggene for kundene. | Foto: Huseierne
NTB

Den fusjonerte banken vil få økt konkurransekraft og større løfteevne, skriver bankene i en børsmelding onsdag. Bankene viser dessuten til at «økte myndighetskrav på stadig flere områder» gjør at Totens Sparebank vil trenge større ressurser framover.

Den sammenslåtte banken blir en del av SpareBank 1-alliansen. Sparebank 1 er Norges største bankallianse, og er eid av tolv selvstendige sparebanker over hele landet.

– Dette er ingen god nyhet for bankkundene på Innlandet. Her er det to banker som konkurrerer med hverandre som ønsker å slå seg sammen. Det gir lavere konkurranse og dyrere banktjenester for disse kundene, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne til NTB.

Organisasjonen frykter at stadige fusjoner og oppkjøp skal skape «dagligvaretilstander i bankmarkedet», der noen få store aktører dominerer bank og forsikring.

Gjennomføring av sammenslåingen er betinget av at generalforsamlingen og representantskapet i Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet godkjenner fusjonsplanen og nødvendige myndighetsgodkjennelser.

Alle nåværende ansatte blir med videre i den sammenslåtte banken, ifølge meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også