SR-Bank har startet podcast: – Klar over at vi følger «dum dame og klok mann»-klisjeen

Denne høsten har Sparebank 1 SR-Bank startet egen podcast om sparing. Den ledes av SoMe-ansvarlig Anna Lærdal Skuland (27) og sjefsøkonom Kyrre M. Knudsen (48).
SPAREPODDEN: Anna Lærdal Skuland og Kyrre M. Knudsen, her med Benedicte Fasmer
SPAREPODDEN: Anna Lærdal Skuland og Kyrre M. Knudsen, her med Benedicte Fasmer

– Vi er – og kan være – litt mer lekne enn hva som er vanlig i blant finansfolk og økonomer. Det har vi ikke vondt av, verken her i banken eller finansnæringen, sier finanskonsernets sjefsøkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen.

Podcasten heter «Sparepodden», og kommer annenhver uke. Den består av SoMe-ansvarlig, Anna Lærdal Skuland, finanskonsernets sjefsøkonom, Kyrre Knudsen, og en gjest fra bankens egne rekker.

– Vi har mange interne stjerner som er eksperter på sine tema. Vi mener flere bør bli kjent med dem, og i podcasten kan de få skinne litt ekstra som gjester hos oss, forteller Skuland.

Ikke redd for å bruke klassiske kjønns-klisjéer

I tillegg til gjestepunktet deler sjefsøkonom Knudsen mye av sin spesialkunnskap. Det omhandler typiske tema som for eksempel kronekurs, befolkningsutvikling, inflasjon og rente. Da hjelper det at podcastpartneren kan si ifra om språket blir for faglig og komplisert.

– Jeg liker at jeg kan bruke Anna som et slags barometer. Hvis hun ikke henger med på det jeg sier, gjør garantert ikke andre det heller. Den tilbakemeldingen har jeg godt av noen ganger, sier Knudsen.

Selv om Knudsen er 21 år eldre enn Skuland og mann, tror hun at kjønnsklisjéen ved at han fungerer som «eksperten», heller er en fordel enn ulempe i dette tilfellet.

– Vi er klar over at vi følger «dum dame og klok mann»-klisjéen, men nå er det jo sånn det faktisk er. Jeg er ung, nokså ny, og lurer på det aller meste. Sjefsøkonomen er en hvit, middelaldrende mann. Så vi fant ut at vi heller ville «eie» klisjéen enn å kunstig endre den. Dessuten blir jo klisjéer til fordi det er noe der som fungerer, forklarer Skuland.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også