Berg Sparebank med julegave til sine kunder

Berg Sparebank føyer seg inn i rekken av banker som ikke hever utlånsrenten. Samtidig øker de innskuddsrenten. 
UENDRET RENTE: Berg Sparebank velger å holde bankens rente uendret etter Norges Bank renteheving i midten av desember. | Foto: Berg Sparebank
UENDRET RENTE: Berg Sparebank velger å holde bankens rente uendret etter Norges Bank renteheving i midten av desember. | Foto: Berg Sparebank

Etter en noe kald julegave fra Norges Bank, med renteheving opp til 4,5 prosent er det nå flere norske banker som velger å ikke heve egen rente. Berg Sparebank er en av de. 

– Lokalt opplever vi at effekten av alle renteøkningene kombinert med høy prisvekst allerede biter hardt for bedrifter og husholdninger. Enkelte bransjer har det tøffere enn andre, men generelt opplever vi lavere aktivitet og strammere økonomi hos både bedrifter og husholdninger, skriver banken i et innlegg på Facebook.

Banken skriver videre at dette er grunnen til at deres utlånsrente forblir uendret, men at innskuddsrenten på enkelte kontotyper øker med opptil 0,25 prosentpoeng. 

Unødvendig med ny renteøkning

Administrerende banksjef i Berg Sparebank, Jørn Berg forteller til Halden Arbeiderblad at banken mener de to siste årenes 14 renteøkninger har gitt effekt. Derfor ser de det ikke som nødvendig å skulle kjøle ned økonomien med nok en renteøkning. 

Berg sier at å holde renta uendret er ikke gjort med tanke på konkurransefortrinn, men heller fordi de ser det som nødvendig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også