Sparebank 1-datterselskap kjøper opp regnskapsselskap - planen er fusjon på sikt

Det er regnskaps- og rådgivningsselskapet Siffer som nå blir en del av Sparebank 1 ForretningsPartner Østlandet. Med oppkjøpet av det Halden-baserte selskapet er håpet å sikre flere markedsandeler.
Foto: Sparebank 1 Østlandet
Foto: Sparebank 1 Østlandet

– Vi er veldig fornøyde med at Siffer nå blir en del av SpareBank 1 ForretningsPartner Østlandet. Det er gode muligheter for vekst innenfor regnskapsbransjen, og vi har ambisjoner om å ta del i dette, sier administrerende direktør Ivar Mjelde.

Begge selskapene leverer regnskaps- og lønnstjenester innen områder som økonomi, HR og teknologi. I en pressemelding opplyses det at Siffer i førsteomgang skal operere som et datterselskap av Sparebank 1 ForretningsPartner Østlandet, men på sikt skal Siffer fusjoneres inn.

Siffer har nærmere 1500 kunder og 44 ansatte, som alle blir med på kjøpet. Mjelde mener den sterke regionale tilknytningen til Siffer gjør dem til en bra match.

– Siffer har en sterk posisjon i Østfold og vil utfylle oss godt geografisk. Sammen blir vi nå en enda sterkere aktør i Akershus og Østfold, et område hvor vi ser stort potensial, sier Mjelde.

Daglig leder i Siffer, Lena Karlsen, opplever oppkjøpet som fornuftig. 

– Vi er godt fornøyde med å nå bli en del av en kraftfull merkevare. SpareBank 1 ForretningsPartner Østlandet har som oss gode teknologiske løsninger, et solid fagmiljø og komplementerer oss på en god måte. Det gjør at vi kan heve oss ytterligere, og være med på den utviklingen som kommer til å skje i regnskapsbransjen fremover, samtidig som vi ivaretar våre eksisterende kunder på en optimal måte, forteller Karlsen.

Den administrerende direktøren i Sparebank 1 ForretningsPartner Østlandet er sikker på at de vil høste en del synergieffekter.

– Vi vil dra nytte av fellesfunksjoner og administrative ressurser på tvers av selskapene, i tillegg til at vi kan utnytte felles infrastruktur og systemløsninger, sier Mjelde.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også