Nordea skriver ned IT-investeringer for nesten 1 milliard danske kroner

Det er blant annet en raskere utvikling på det digitale planet som får Nordea til å foreta nedskrivningen.
EFFEKT: Nordeas nedskrivning vil tre i kraft i fjerde kvartal. | Foto: Tom Little
EFFEKT: Nordeas nedskrivning vil tre i kraft i fjerde kvartal. | Foto: Tom Little

En endring i regnskapsprinsipp innebærer at Nordea skriver ned 130 millioner euro - tilsvarende nesten 1 milliard danske kroner - på utviklingen av bankens digitale tilbud. Det melder banken i en børsmelding.

Frem til nå har Nordea avskrevet investeringer i utviklingstiltak over levetiden. Fremover vil banken kostnadsføre kostnadene etter hvert som utviklingskostnadene forfaller.

Det er i forbindelse med denne endringen at Nordea har identifisert de nedskrivningene på litt over 1 milliard danske kroner som banken bokfører i fjerde kvartal.

”I løpet av fjerde kvartal har Nordea gjennomgått de pågående utviklingsinitiativene knyttet til digitale tjenester. Vurderingen konkluderte med at det høye tempoet i den digitale utviklingen, inkludert den kontinuerlige og smidige lanseringen av nye funksjoner og implementeringen av nye skybaserte løsninger, gjør det vanskeligere å bevise slike fordeler for regnskapsformål. Selv om Nordeas digitale tjenester er høyt verdsatt av kundene, har Nordea derfor besluttet at det er bedre å regnskapsføre slike utviklingskostnader som påløpt”, skriver Nordea i børsmeldingen.

Banken forventer ikke at nedskrivningen vil ha noen vesentlig innvirkning på Nordeas resultat per aksje fra 2024.

Saken er skrevet av vårt søstermedie FinansWatch.dk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også