Banksjef om konkurransen med IRB-banker: – Så lenge vi er gode nok, er vi store nok

Administrerende banksjef i Valle Sparebank, Jostein Rysstad, ser lyst på fremtiden, selv om han mener kapitalkravene gjør at IRB-bankene kommer bedre ut enn standardmetodebankene. 
OPTIMISTISK: Administrerende banksjef i Valle Sparebank, Jostein Rysstad. | Foto: Valle Sparebank
OPTIMISTISK: Administrerende banksjef i Valle Sparebank, Jostein Rysstad. | Foto: Valle Sparebank

I et intervju med Finansfokus, er administrerende banksjef i Valle Sparebank, Jostein Rysstad, tydelig på at IRB-bankene har fordeler av å være større enn standardmetodebankene. Han forklarer at en liten bank som Valle, er nødt til å levere gode tjenester på andre måter enn de større bankene. 

– Vi må være gode på kompetanse, nærhet til kundene og kundevilkår. Så lenge vi er gode nok, er vi store nok. Vi har ingen aksjonærer eller egenkapitalbeviseiere som skal ha avkasting på sine investeringer. Banken jobber kun med ren kjernekapital, opparbeidet gjennom mange år. Vår ambisjon er å levere gode banktjenester og være en støttespiller for lokalt næringsliv, sier han til Finansfokus. 

Rysstad legger til at måten banken driver på er avgjørende for at man kan levere banktjenester på en liten plass som Valle. 

– Vi bidrar mye til allmennyttige formål, og vi er med på det meste som skjer i kommunen. Selvfølgelig skal vi tjene penger, men det at vi ikke har eiere som skal ha avkasting, gjør at vi på en helt annen måte kan være en støtte for samfunnet. Vi er kanskje ikke den mest lønnsomme banken i Norge, men måten vi driver på, gjør at det fremdeles kan være banktjenester her, legger han til. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også