Agder Sparebank: – Det betyr jo at inflasjonen ikke har justert seg som ønsket

Agder Sparebank forteller at de ennå ikke har besluttet hvordan de skal forholde seg til hevingen ovenfor sine kunder. 
– Rentehevingen i dag gjør det hardere for kundene som vil måtte gjøre enda strammere prioriteringer for å betjene lånet sitt | Foto: Agder sparebank
– Rentehevingen i dag gjør det hardere for kundene som vil måtte gjøre enda strammere prioriteringer for å betjene lånet sitt | Foto: Agder sparebank

Etter at Norges Bank valgte å sette opp styringsrenten, sier leder for personmarked i Agder Sparebank Petter Nipedal til Agderposten at beslutningen vil gjøre det vanskelig for husholdningene fremover. 

– Rentehevingen i dag gjør det hardere for kundene som vil måtte gjøre enda strammere prioriteringer for å betjene lånet sitt, sier han. 

– Så det betyr jo at inflasjonen ikke har justert seg som ønsket - og folk flest må belage seg på høyere boutgifter framover.

Han forteller også at banken ennå ikke har tatt en beslutning på hvordan de ønsker å forholde seg til økningen i forhold til sine kunder. 

– Agder Sparebank har ikke fattet noen beslutning i forhold til rentehevingen fra Norges Bank ennå, og hvis den gjør det, vil vi forholde oss til vanlig varslingsfrist på åtte uker. Det betyr at en eventuell renteheving vil inntreffe for våre kunder tidligst i midten eller slutten av februar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også