DNB om økt cybertrussel: – En samlet bransje står sterkere mot angrep

I tillegg til at antall digitale trusler blir større opplever banken at også antall fysiske trusler øker. 
STÅR STERKERE: Sikkerhetsdirektør i DNB, Anders Hardangen forteller at en samlet bransje står sterkere mot cyberangrep. | Foto: DNB / PR
STÅR STERKERE: Sikkerhetsdirektør i DNB, Anders Hardangen forteller at en samlet bransje står sterkere mot cyberangrep. | Foto: DNB / PR

Fra og med januar av sikkerhetsrapporten favne alt innen sikkerhet i banken; hvitvasking, bedrageri, cybersikkerhet og fysisk sikkerhet.

– For tre år siden samlet vi hele sikkerhetsmiljøet under en paraply. Vi så at truslene i dag er hybride og sikkerheten må være tilstede både fysisk og i det digitale. Erfaringene fra pandemien og det vi ser av cyberangrep hos andre gjør at vi må fokusere på å bli mer robuste og motstandsdyktige, sier sikkerhetsdirektør Anders Hardangen i DNB til BankShift.

Hardangen mener at man ikke er konkurrenter med de andre bankene i Norge når det kommer til sikkerhet. Et av produktene av dette samarbeidet er Nordic Financial CERT.

– Det ble nok for mye å følge med på for ti år siden. Da lagde vi Financial CERT. Vi gikk kollektivt sammen for å samarbeide, og vi i DNB skjønte at de største måtte bidra med mest. Vi syns jo ikke det er moro når en liten sparebank blir hacket, sier Hardangen, og påpeker til BankShift at en samlet bransje står sterkere mot angrep, om alle er like sikre. 

Og selv i en digital tid som samfunnet nå er i, har DNB opplevd en spesiell trend på sikkerhetsbilde.

– Vi ser dessverre en økning av fysiske trusler og vold. Jeg vil nok tro det er på grunn av dyrtiden og at flere er frustrert med tanke på egen økonomi, sier Hardangen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også