Danske Bank oppjusterer forventningene med én milliard

Lavt nedskrivningsbehov fører til oppjustering i storbanken.
OPPJUSTERER: Danske Bank oppjusterer resultatprognosen for året. | Foto: Jens Hartmann
OPPJUSTERER: Danske Bank oppjusterer resultatprognosen for året. | Foto: Jens Hartmann

Danske Bank oppjusterer forventningene til årets resultat med 1 milliard danske kroner.

I en børsmelding fredag kunngjorde banken at den nå forventer å tjene mellom 20,5 og 21,5 milliarder danske kroner i 2023.

– De makroøkonomiske forholdene har utviklet seg gunstigere enn opprinnelig forventet. Den sterke kredittkvaliteten understøttes av våre kunders solide økonomi og er årsaken til oppjusteringen, sier Danske Banks finansdirektør Stephan Engels i børsmeldingen.

Banken begrunner oppjusteringen med at kundene fortsatt gjør det bra. Danske Bank forventer ikke å bokføre vesentlige netto nedskrivninger i årets fjerde kvartal.

– Til tross for en mer gunstig utvikling i 2023 og nedskrivninger godt under et normalisert nivå, fortsetter vi å ha en forsiktig tilnærming ettersom utviklingen fortsatt er forbundet med stor usikkerhet. Vi bekrefter derfor forutsetningene for nedskrivninger på utlån som er en del av våre finansielle mål for 2026, sier Stephan Engels.

Danske Bank forventer at nedskrivningene for hele 2023 vil ligge på rundt 0,3 milliarder danske kroner. Samtidig forventer banken en reduksjon i skattekostnadene på mellom 0,3 og 0,4 milliarder danske kroner, basert på tidligere års skattevurderinger.

Artikkel ble først publisert på vårt søstermedie FinansWatch.dk

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også