Avslutter utlånsvirksomhet etter påbud fra Finanstilsynet

Flere forretningsmenn fra Bergen har fått påbud om å stanse sin finansieringsvirksomhet. Tre av dem har nå klaget på vedtakene. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Som FinansWatch tidligere har skrevet sendte Finanstilsynet i oktober ut seks tilsynsrapporter med vedtak om stans av deler av virksomheten for seks finansrådgivere: Juridicum Finans, Sarepta Invest, Sherwood Holding, Gjeldsfinans, Creative Invest Management (CIM) og Stor Finansen. 

E24 har undersøkt virksomheten til forretningsmennene bak fem av disse: Steinar Fossli i CIM, Rune Austigard i Gjeldsfinans og Sherwood Holding, Nils Egil Tankedal i Judicium Finans, og Jørn Vikøyr i Sarepta Invest. Ifølge E24 har disse forretningsmennene fra Bergen i årevis skaffet lån i gråmarkedet, utenfor det regulerte banksystemet, til nordmenn med pengeproblemer. 

Lånene har de skaffet til veie ved å kontakt privatpersoner, bedrifter og andre med penger til overs, og tilbudt dem å låne ut penger med sikkerhet i eiendom. Forretningsmennene har tatt rundt ti prosent av lånebeløpet for å skaffe kundene lån, skriver E24.

Fossli, Austigard og Tangeddal har klaget på vedtakene fra Finanstilsynet, fordi de mener at de utelukkende har drevet med rådgivning for å hjelpe kunder til å få orden på økonomien. 

Tangedal og Austigard skriver begge til E24 at de har lagt ned driften i virksomhetene Finanstilsynet har krevd stanset. Vikøyr har ikke klaget på vedtaket.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også