DNB inngår samarbeidsavtale med Zero

Avtalen skal særlig dekke energieffektivisering og fornybar energi. – DNB kan være en viktig premissleverandør i det grønne skiftet, sier Sigrun Aasland i Zero.
SAMARBEID: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB og Sigrun Aasland, leder i ZERO, signerer samarbeidsavtalen med mål om å utforske mulige løsninger for energiomstillingen. | Foto: Stig B. Fiksdal
SAMARBEID: Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB og Sigrun Aasland, leder i ZERO, signerer samarbeidsavtalen med mål om å utforske mulige løsninger for energiomstillingen. | Foto: Stig B. Fiksdal

Zero samarbeider med virksomheter som ønsker å gå foran i det grønne skiftet, og som de også kan utfordre til å gjøre mer.

– Vi er spesielt glade for å ha fått på plass samarbeid med en så stor og viktig finansaktør som DNB, som er eksponert i så store deler av norsk økonomi og dermed også kan være en viktig premissleverandør i det grønne skiftet, sier Sigrun Aasland, leder i Zero, i en nettsak på DNBs eget nettsted DNB Nyheter.

Aasland peker videre på at om vi skal nå klimamålene, trengs det mer fornybar kraft. 

– Energieffektivisering er en viktig del av dette, men ofte mangler kunnskap om konkrete grep og gode finansieringsløsninger, sier hun, og legger til at poenget er at det grønne skiftet lønner seg, men må skjer raskere enn i dag.

Tydelig strategi

DNB lanserte sin transisjonsplan tidligere i høst. Den beskriver hvordan de skal nå netto nullutslipp av klimagasser innen 2050 for utlån, investeringer og egen drift. 

– Vår strategi er veldig tydelig: vi skal jobbe sammen med kundene våre gjennom energiomstillingen, og gi gode råd og finne løsninger sammen med kundene så de lykkes, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB.

Samarbeidet med Zero tar blant annet for seg behovet for å redusere energibruken i bygg, for å kutte klimagassutslipp og frigjøre kraft i markedet til de nye, grønne industriene. 

– Vi ønsker å bruke Zeros klimafaglige innsikt og DNBs finans- og industrikompetanse til å utforske mulige løsninger for energiomstillingen, sier Braathen.

Felles mål

DNB har satt som mål å redusere utslippsintensiteten i de boligene banken finansierer med 47 prosent fra 2019 til 2030. Innen næringsbygg er målet en reduksjon på 29 prosent. 

Sammen med Zero skal de blant annet se på hva som må til av nye og forsterkede virkemidler for å utløse investeringer i energieffektivisering av bygningsmassen. 

– Ingen kan løse klimautfordringene alene og vi må finne løsningene sammen, både næringslivet, politikerne og organisasjonslivet, sier Braathen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også