Får ikke innsyn i dialogen om egenkapitalbevis

Finanstilsynet vil ikke gi Finans Norge og Sparebankforening innsyn i hele dialogen tilsynet har hatt med Den europeiske banktilsynsmyndigheten om egenkapitalbevis.

I en artikkel på nettsiden til Finans Norge omtales avslaget om innsyn som problematisk.

– Denne saken kan få store virkninger for bankstrukturen i Norge, og dermed er det av så stor offentlig interesse at tilsynet bør utvise merinnsyn, sier Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge i artikkelen.

Johansen viser til at det i dag kun er ufullstendige vurderinger fra Den europeiske banktilsynsmyndigheten, EBA, som er offentlig tilgjengelig. 

EBA har tidligere varslet at norske lovendringer er nødvendig for at egenkapitalbeviset fortsatt skal kunne godkjennes som ren kjernekapital (CET1) etter EU-regelverket. 

Finans Norge og Sparebankforeningen mener at det som så langt er offentlig kjent rundt vurderingene til EBA er for lite. Det var dette som var bakgrunnen for at Finans Norge og Sparebankforeningen ba om innsyn i den fulle korrespondansen mellom Finanstilsynet og EBA. 

Administrerende direktør i Sparebankforeningen, Therese Riiser, sier i artikkelen at norske myndigheter må fortsette dialogen med EBA for å avklare usikkerhet og eventuelle misforståelser.

– Ikke minst bør Stortinget sikre at det blir forelagt et fullstendig beslutningsgrunnlag der EBAs konklusjoner er fullt belyst. Vi må unngå at det nå blir gjennomført forhastede lovendringer med mulig utilsiktede konsekvenser, sier Riiser.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også