Sparebank 1 lanserer løsning for raskere firmaetablering

Et samarbeid mellom Brønnøysundregistrene og finansnæringen – med Sparebank 1 i spissen - skal gjøre det enklere og raskere å etablere nye selskaper.
STARTSKUDDET: Partneransvarlig og prosjekteier Lars Bustgaard iSpareank 1 ruller ut en egen løsning for personer som vil opprette en bedrift.
STARTSKUDDET: Partneransvarlig og prosjekteier Lars Bustgaard iSpareank 1 ruller ut en egen løsning for personer som vil opprette en bedrift.

Sparebank 1 lanserer nå en ny tjeneste for dem som skal starte AS, melder Sparebank 1 i en pressemelding.

Den nye tjenesten, som har fått navnet Starte AS, er et resultat av samarbeid mellom Brønnøysundregistrene og finansnæringen. Tjenesten skal gjøre det enklere og raskere å etablere et nytt aksjeselskap.

– Det som er så fint med Starte AS, er at det blir enklere, raskere og mer oversiktlig for dem som skal starte bedrift. Antall skjema, eller i dette tilfellet skjermbilder, brukeren må gjennom reduseres fra 35 til seks, og det samles på ett sted. Brukeren gjør alt på Sparebank 1s flater, og trenger ikke forholde seg til Altinn og Brønnøysundregistrene direkte. Selv stiftelsesdokument og vedtekter ordnes i denne løsningen, sier partneransvarlig og prosjekteier Lars Bustgaard i SpareBank 1 i pressemeldingen.

I egen melding fra Nærings- og fiskeridepartementet omtales nyvinningen som «digital selskapsetablering». Fra nå skal brukerne kunne registrere en bedrift direkte i nettbanken, i stedet for å gå inn på sidene til Brønnøysundregistrene.

– Forenkling og digitalisering sparer ressurser og gir konkurransefortrinn for norsk næringsliv. Den digitale selskapsetableringen vi lanserer i dag gjør at næringsdrivende kan bruke tiden sin på verdiskaping heller enn å bale med papirer, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en kommentar i departementets pressemelding.

Ifølge meldingen er også nettbanken Folio ferdig med sin sluttbrukerløsning, DNB nærmer seg løsning for etablering, og Fiken er i gang med en løsning for etablering av enkeltpersonforetak.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også