Instabank med rekordresultat i tredje kvartal

Kraftig kostnadskutt og rekordsterk utlånsvekst løfter resultatet fra Instabank til nye høyder.
NY REKORD: Administrerende direktør Robert Berg i Instabank legger frem rekordsterke resultater.
NY REKORD: Administrerende direktør Robert Berg i Instabank legger frem rekordsterke resultater.

Instabank leverte et resultat etter skatt på 28,2 millioner kroner for tredje kvartal. Det er 53 prosent over resultatet fra tilsvarende periode i fjor, og ny rekord for selskapet.

Veksten forklares med kraftige kostnadskutt og rekordsterk utlånsvekst.

Instabank bokførte 90,2 millioner kroner i netto renteinntekter i tredje kvartal, opp fra 80,5 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Rekordsterk utlånsvekst

Instabank hadde ved utgangen av tredje kvartal 5,7 milliarder kroner i utlån til kundene. Utlånsveksten gjennom tredje kvartal var på solide 460 millioner kroner, eller 9,1 prosent. Dette er den høyeste veksten banken noensinne har levert.

Bedre kostnadsprosent

Driftskostnadene øker fra 38 millioner i tredje kvartal i fjor til 42,3 millioner kroner i samme periode i år, men pilene peker likevel i riktig retning målt i andel av omsetningen. Instabankes kostnadsprosent faller fra 44,1 prosent i tredje kvartal i fjor til 37,6 prosent i samme periode i år.

– Vi ser nå at vi tar ut stordriftsfordeler og klarer å vokse betydelig uten å øke kostnadene. Samtidig viser utviklingen i tap på utlån at vi har god kontroll på utlånsporteføljen, sier administrerende direktør Robert Berg i Instabank i en pressemelding.

Inn i bedriftsmarkedet

Instagram lanserte i september sin satsing i bedriftsmarkedet, og banken oppgir at den nå har gitt lån til 48 små og mellomstore bedrifter med et samlet utlånsvolum på 37 millioner kroner.

– Mindre bedrifter kan nok oppleve at de ikke får god nok oppmerksomhet fra de store bankene. Det betyr at vi opplever vår satsing mot bedriftslån som et stort marked fremover. Responsen så langt har vært svært god, og vi har derfor stor tro på at bedriftsmarkedet vil bli en viktig vekstdriver for oss de kommende kvartaler, sier Berg.

Få daglige oppdateringer fra FinansWatch – meld deg på våre nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også