Nordic Credit Rating om Orkla Sparebank: – Gjenspeiler bankens sterke kapitalisering

Ratingselskapet ser høy kredittkvalitet hos banken. 
«LAV RISIKO»: Orkla Sparebanks kreditt vurderes til å ha lav risiko for mislighold av Nordic Credit Rating. | Foto: Pressebilde
«LAV RISIKO»: Orkla Sparebanks kreditt vurderes til å ha lav risiko for mislighold av Nordic Credit Rating. | Foto: Pressebilde

Nordic Credit Rating (NCR) har vurdert Orkla Sparebanks langsiktige kredittrating til «A-». Det betyr at banken vurderes til å ha høy kredittkvalitet med lav risiko for mislighold. I vurderingen skriver NCR at bankens utsikter er stabile. 

«Den langsiktige kredittvurderingen gjenspeiler Orkla Sparebanks sterke kapitalisering, gode likviditet og lave risikoappetitt. Banken har en samarbeidsavtale med Eika-alliansen, noe vi ser på som positivt da dette bidrar til produktdiversifisering, kostnadsdeling og muligheten til finansiering gjennom Eika Boligkreditt,» skriver selskapet. 

Ratingselskapet forventer en forbedring i bankens kjerneinntekter i årene som kommer. 

«Vi forventer også stabile kostnader, med lavere kostnader tilknyttet overgang til ny leverandør av kjernebankløsninger som kompenserer inflasjon på andre områder. Dette bidrar til at våre prognoser viser bedring i finansielle nøkkeltall, til tross for noe høyere tap på utlån,» skriver NCR. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også