Obos-banken med sterk utlånsvekst i Q3

Obos-banken vinner markedsandeler i utlånsmarkedet. Nye kunder og nye borettslagskunder driver utlånet opp.
Foto: Obos-banken
Foto: Obos-banken

Obos-banken leverer et resultat før skatt på 134 millioner kroner for tredje kvartal, opp fra 89 millioner kroner året før.

Resultatet løftes av en betydelig økning i renteinntektene. Netto renteinntekter var på 212 millioner kroner i kvartalet, opp fra 144 millioner kroner i fjor.

Banken hadde ved utgangen av tredje kvartal 55,7 milliarder kroner i utlån. Det er 9,8 prosent mer enn på samme tidspunkt i fjor, og også 2,8 prosent mer enn ved utgangen av andre kvartal.

– Vi har en sterk utlånsvekst i kvartalet, blant annet drevet av mange nye borettslagskunder og mange boligselskaper som finansierer nødvendig vedlikehold, sier administrerende direktør i Obos-banken Øistein Gamst Sandlie i en pressemelding.

Ifølge samme melding hadde banken ved utgangen av tredje kvartal 25,8 milliarder kroner i innskudd fra kundene. Det tilsvarer en vekst på 5,1 prosent siste tolv måneder og en økning på 4,6 prosent fra andre kvartal.

Banken oppgir også at antall hovedbankkunder – altså kunder som har Obos-banken som sin hovedbank – har økte med 17 prosent siden nyttår.

– Vi ser en positiv utvikling i antall hovedbankkunder, samtidig som konkurransen om kundene er hard. Økte renter fører til økt bevissthet rundt rentebetingelsene folk har på sine innskudd og lån. Økningen i både kunder, lån og innskudd viser at vi er konkurransedyktige, sier Sandlie.

Tap på utlån endte på 6 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med en tilbakeføring av tap på 2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

– Et høyt rentenivå, kombinert med høy prisvekst gir usikkerhet rundt misligholdsutvikling, men OBOS-banken ser foreløpig ingen negativ trend, sier Sandlie.

Egenkapitalavkastningen er beregnet til å være 8,9 prosent i tredje kvartal og 8,0 prosent så langt i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også