Ser to grupper som ber om avdragsfrihet

Melhusbanken har registrert en firedobling i antall kunder som ber om avdragsfrihet. Banksjefen mener det er to forskjellige grupper som kontakter banken.
FØLGER STYRINGSRENTEN: Banksjef Ragnar Torlan i Melhusbanken forteller at banken så langt har valgt å følge renteendringene til Norges Bank. | Foto: Melhusbanken
FØLGER STYRINGSRENTEN: Banksjef Ragnar Torlan i Melhusbanken forteller at banken så langt har valgt å følge renteendringene til Norges Bank. | Foto: Melhusbanken

Melhusbanken hadde fra årsskiftet og til utgangen av august registrert fire ganger så mange henvendelser om avdragsfrihet som i tilsvarende periode i fjor. Det kommer frem i en artikkel publisert tidligere i oktober i Trønderbladet, nå gjengitt av MN24.

Banksjef Ragnar Torland forteller til lokalavisen at det i all hovedsak er to grupper blant kundene som etterspør avdragsfrihet.

– Det ene gruppen er kunder som ser at de kommer til å ha svært tøffe økonomiske tider i vente og derfor ønsker en periode hvor de slipper å betale avdrag på lånet, sier han.

Den andre gruppen skal være kunder «om ønsker å være «føre var».

Ifølge banksjefen er dette kunder som i utgangspunktet har en god økonomi, men som likevel ønsker å være forsiktige.

Melhusbanken har om lag 17.000 kunder i personmarkedet, og det er kun rundt 150 kunder som har fått innvilget avdragsfrihet.

Melhusbanken er en av flere banker som de siste ukene har meldt om betydelig økning i antall kunder som ber om avdragsfrihet.

Mandag uttalte konserndirektør personmarked, Lasse Olsen, i Sparebank 1 Sørøst-Norge til Drammens Tidende at etterspørselen etter avdragsfrihet har skutt i været.

DNB og Nordea har også opplyst at de blir kontaktet av flere kunder som ønsker en pause fra nedbetalingen på lånet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også