Høland og Setskog Sparebank har droppet renteøkning for å hjelpe næringslivet

Ser på 2024 som et meget krevende år for mange. 
Administrerende banksjef i Høland og Setskog Sparebank, John Sigurd Bjørknes. | Foto: Google, Pressebilde (innfelt)
Administrerende banksjef i Høland og Setskog Sparebank, John Sigurd Bjørknes. | Foto: Google, Pressebilde (innfelt)

Banksjef i Høland og Setskog Sparebank, Ole-Einar Holth, sier at det er viktig for små banker å hjelpe til der de er. Han sier at banken derfor bestemte seg tidlig for at de skulle lette byrden for kundene sine. Spesielt for næringslivskundene til banken, ifølge Indre Akershus Blad.

– Vi har holdt igjen flere renteøkninger, til sammen 0,8 prosent sammenlignet med Norges banks rentehevinger. Den siste økningen har vi strøket for næringslivet, og tatt mindre av for boliglånskunder. Vi ser at det butter imot for mange, og det er ingen vits å legge ekstra sten til byrden da, sa Ole-Einar Holth.

Holth sier samtidig at det ofte er mange som sliter med utestående beløper som gjør det vanskelig for små bedrifter. Han ber om at kunder som sliter om å ta kontakt før det blir for sent. 

– Vi ser at mange sliter med å få inn penger. De kommer seint, av forskjellige årsaker. Det kan være at oppdragsgiver ikke har penger, men like ofte ser vi at det holdes igjen penger på grunn av mindre uenigheter. Det kan være en million utestående, så er det egentlig uenighet om en rørstubb til 15.000-20.000 kroner. Du får ikke ei krone, og det er krevende, sa han.

– Kom for all del på banen tidlig hvis dere kjenner at det butter litt imot. Vi er tilgjengelige, lokale og i samme båt som dere. Vi vil alltid hjelpe til for å finne individuelle løsninger. Det kan være avdragsfrihet, kortsiktig tilførsel av likviditet eller andre tilnærminger. Vi kan være tålmodige, men det er ikke alle andre. Offentlig moms og skatt kan for eksempel være krevende.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også