To tidligere ansatte slår tilbake etter Nordea-saken

Fire ansatte fikk sparken etter etterforskning av grov korrupsjon. 
Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Etter en politiaksjon i mai i fjor, ble fire ansatte pågrepet av politiet og siktet for grov korrupsjon. Ytterligere fire ansatte ble siktet i saken, ifølge Dagbladet

Sakens kjerne var at ansatte hadde lånt ut 150 millioner kroner basert på forfalskede dokumenter, en sak banken selv anmeldte. 

Nå har to av de fire som ble pågrepet, gått til sak mot banken. En av dem skal ha bevilget 38 lån på bakgrunn av forfalskede dokumenter. Mannen skal også ha investert i krypto-valuta, noe banken har hatt til praksis for ikke å tillate for sine ansatte. Banken mener også at det har vært urovekkende store kontantinnskudd på mannens konto. 

Den andre mannen som nå går til sak grunnet oppsigelsen, krever oppreisning på 190.000 kroner, samt jobben tilbake. 

Deres felles advokat, Christian Flemmen Johansen, sier til Dagbladet at klientene mener de handlet etter bankens praksis og skal behandles som uskyldige til rettens vurdering er gjort. 

- Vår klare oppfatning er at Nordea ikke skiller mellom en pågående politietterforskning og vedkommendes arbeidsforhold i Nordea, noe som åpenbart er uheldig all den tid han skal anses som uskyldig fram til det eventuelt foreligger en rettskraftig dom, sier han. 

 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev