DNB-rådgiver forteller om flere kunder som tar kontakt i forbindelse med samlivsbrudd

Banken får nesten daglig henvendelser fra kunder som står foran et samlivsbrudd. 
BEKYMRING: DNB opplever at økonomien er en stor bekymring når kundene går gjennom et samlivsbrudd. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
BEKYMRING: DNB opplever at økonomien er en stor bekymring når kundene går gjennom et samlivsbrudd. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

I et intervju med Nidaros forteller finansrådgiver i DNB, Silje Gulbrandsen, at banken ser en økning i antall kunder som tar kontakt for å undersøke økonomien deres vil tåle et samlivsbrudd. 

– Vi snakker nesten daglig med kunder som står foran eller i et samlivsbrudd, sier hun til avisen. 

Gulbrandsen forteller at flere kunder bekymrer seg for om økonomien tåler at man går fra partneren. 

– Det å stå i et samlivsbrudd er sårt i seg selv, og bekymringer rundt økonomi gjør ting enda vanskeligere. Tøffere tider med økte matvarepriser og renter gjør at de økonomiske bekymringene tar enda større plass enn før, sier hun. 

Til DNB Nyheter, sier Gulbrandsen at det som oftest er deling av bolig som bekymrer verdier skal fordeles ved et samlivsbrudd. 

– Ofte er det deling av bolig som skaper mest hodebry, ikke møbler eller pyntegjenstander. Boligen er gjerne det mest verdifulle du har. De fleste vet hva de har gått inn med av egenkapital, men mange er usikre på hva de ha lagt ned i for eksempel oppussing. Dette kan være vanskelig å nøste opp i, og det vil i verste fall ikke bli tatt hensyn til når verdiene skal fordeles. 

Hun legger til at en samboerkontrakt kan bidra til å gjøre fordelingen enklere.

– Mange angrer på at de ikke skrev en samboeravtale. Det er mye vanskeligere å bli enige om fordeling når du står midt i et brudd. Dere kan ha ulik oppfatning av økonomien og hvordan hver av dere har bidratt. En samboeravtale vil bidra til å sikre forutsigbarhet og oversikt i et økonomisk oppgjør, sier hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også