Braathen tror ikke DNB hadde vært norsk uten staten som største eier

DNB-sjef Kjerstin Braathen tror DNB hadde blitt flagget ut av landet dersom staten ikke var selskapets største aksjonær.
EIERSKAPET: Kjerstin Braathen sier hun tror DNBs aktivitet hadde vært betydelig mindre dersom ikke staten var eier i banken.
EIERSKAPET: Kjerstin Braathen sier hun tror DNBs aktivitet hadde vært betydelig mindre dersom ikke staten var eier i banken.

I et intervju med Klassekampen forteller konserndirektør Kjerstin Braathen i DNB at hun synes det er bra at staten er den største eieren i banken hun leder.

- Jeg tror ikke DNB hadde vært en norsk om ikke staten var den største eieren. Jeg tror det hadde vært en bank med utenlandske eiere, og jeg tror aktiviteten i Norge hadde vært mye mindre enn det den er i dag, sier Braathen til avisen.

Staten eier 34 prosent av DNB gjennom Næringsdepartementet og ytterligere 5,7 prosent gjennom Folketrygdfondet.

Braathen mener DNB har en rekke kvaliteter som kan tiltrekke utenlandske investorer.

– Vi blir egentlig sett på som en spydspiss innenfor innovasjon i Europa, og det er mange europeiske banker som klør seg i hode og lurer på hvordan vi får det til. Dersom det hadde vært mulig for noen av disse aktørene å kjøpe DNB, så er jeg ganske sikker på at det hadde skjedd, sier Braathen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også