Finansorganisasjoner: – Vi må forenkle bærekraftsrapportering for bedriftene

En rekke interesseorganisasjoner innen finans ber om at Brønnøysundregistrene får mandat til å samle inn bærekraftsrapportering fra bedriftene for å bidra til utslippskutt. 
BÆREKRAFTSRAPPORTERING: – Når vi samler finansiell- og bærekraftsinformasjon på ett sted, øker vi tilgjengeligheten for interessenter, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch
BÆREKRAFTSRAPPORTERING: – Når vi samler finansiell- og bærekraftsinformasjon på ett sted, øker vi tilgjengeligheten for interessenter, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch

Norge har satt viktige mål på veien til å bli et mer bærekraftig samfunn. Men det grønne skiftet kan ikke finne sted uten bedriftene og et viktig virkemiddel for å drive fram omstillingen er ifølge NHO å sikre tilstrekkelige investeringer i nettopp bærekraft.

– Omstillingen til et lavutslippssamfunn krever store investeringer. For at vi skal lykkes med å dreie investeringer mot nettopp bærekraft, må vi gi de som investerer; långivere, kunder, myndigheter og andre, en sammenlignbar oversikt over alternativene. En nøkkelforutsetning for at vi skal lykkes, må være at vi utnytter de digitale fordelene vi har i dag, og at det gjøres effektivt, sier Ole Erik Almlid i NHO i en pressemelding. 

Alt på et sted

NHO, Finans Norge, Regnskap Norge og Revisorforeningen mener at det må legges til rette for enkle prosesser for innsamling og rapportering av bærekraftsinformasjon ved å samle alt på et sted. 

– Når vi samler finansiell- og bærekraftsinformasjon på ett sted, øker vi tilgjengeligheten for interessenter. Det er helt avgjørende for at denne informasjonen skal få den ønskede effekten at den faktisk bli brukt i finansielle beslutninger, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge.

En god digital infrastruktur

Brønnøysundregistrene kan ifølge de fire interesseorganisasjonene bidra til dette ved at de reduserer bedriftenes rapporteringsbyrde og bidrar med sin legitimitet. 

«Brønnøysundregistrene har i dag en god digital infrastruktur for finansiell rapportering fra bedriftene. Vi mener det er naturlig å bruke denne kompetansen og utvide Brønnøysundregistrenes mandat til også å inkludere bærekraftsrapportering. En slik løsning vil bygge videre på Brønnøysundregistrenes samfunnsoppgave, og bidra til reel omstilling til et mer bærekraftig samfunn,» står det i pressemeldingen sendt ut av NHO. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også