Treskofabrikk konkurs - Flekkefjord Sparebank med millionbeløp i pant hos selskapet

Bostyrer bekrefter at gjelden er større enn verdiene i selskapet. 
Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

Eiks treskofabrikk har eksistert i 125 år, men har nå meldt oppbud. Høy varekost, inflasjon og dyr valuta får skylden ifølge selskapet, skriver E24.

Daglig leder, Sigmund Stenberg, sier til nettstedet at det er en vemodig avgjørelse. Han har drevet bedriften siden 1989 sammen med konen, og har produsert og solgt cirka 900.000 par tresko. 

– Det begynte egentlig med coronaen. Vi kjøper alle råvarer rundt i Europa, og når euroen ble dyrere samtidig som råvareprisene steg, ble det utfordrende. Så i fjor steg energiprisene, og vi opplevde at kjøpekraften til folk ble lavere, sier Stenberg 

Bobestyrer, Magnus Jonsbråten i Haver Advokatfirma, bekrefter at boet ble åpnet torsdag og at med tallene som til nå er inne, kan fortelle at det ikke er tilstrekkelig aktiva til å dekke gjelden. Denne ligger ifølge Jonsbråten på cirka 2,8 millioner kroner. 

Tall som er hentet fra gjeldsregisteret viser at det er Flekkefjord Sparebank som har pant i bedriften, med factoringavtale, pant i bedriften og i varelager. 

Til Finanswatch sier finansdirektør i Flekkefjord Sparebank, Njål Danielsen Grønsund, at banken, etter deres vurdering, ikke kommer til å tape noe på konkursen. Han sier at de har god kontroll på engasjementet og vurderer at deres pant har vesentlig merverdi enn hva deres eksponering tilsier. 

– Det er vår vurdering ja, skriver Danielsen Grønsund i en epost. 

Hvilke andre krav treskofabrikken har, er ikke kjent. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også