DNB kritiseres for å forlate «Debatten» på NRK

DNB har fått reaksjoner i sosiale medier etter at kommunikasjonsdirektøren gikk ut av studio før debatten var over. Banken sier de gjorde det de ble invitert for. 
Illustrasjonsbilde. Kommunikasjonsdirektør Even Westerveld i DNB deltok i Debatten på NRK denne uken. Bildet er fra en annen debatt. | Foto: Martin Fuglseth Kolden
Illustrasjonsbilde. Kommunikasjonsdirektør Even Westerveld i DNB deltok i Debatten på NRK denne uken. Bildet er fra en annen debatt. | Foto: Martin Fuglseth Kolden

Tirsdag kveld var DNB invitert til NRK-programmet Debatten for å svare på spørsmål om rentemarginer og rentehevinger. I tillegg var en rekke politikere invitert til debatt. 

I starten av programmet svarte kommunikasjonsdirektør Even Westerveld på spørsmål fra programleder Fredrik Solvang. Westerveld oppga blant annet at det er staten som deleier av banken som setter nivået for utbytte fra banken og at bankens utlånsmargin er på et langt lavere nivå enn mange tror for tiden. 

Når selve debattdelen av programmet skulle starte forlot DNB studio, etter avtale med NRK. Det ble kritisert av Martin Kolberg som var i panelet i tillegg til å ha skapt enkelte reaksjoner i sosiale medier. 

DNB sier om kritikken at de gjorde det de ble invitert til studio for å gjøre. 

– NRK inviterte oss til å svare på kritikken som ble rettet mot DNB, og vi stilte opp for å svare i «Debatten», sier konstituert kommunikasjonsdirektør i DNB, Kari Vartdal Riise til Nettavisen.

DNB sier også at som statseid selskap er det ikke helt ukomplisert å delta i en debatt med politikere.

– Det er politikerne som bestemmer reglene for finansnæringen og DNB er også eid delvis av staten, og det er ikke naturlig for oss å debattere disse reglene med våre egne eiere og reguleringsmyndigheter, sier Vartdal Riise.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også