Renteradar mener de faktiske boliglånsrentene er lavere enn listeprisene

Sier de fleste har en boliglånsrente godt under listeprisene. 
Markedssjef i Renteradar, Sindre Noss sier at man bør vurdere å bytte bank hvis boliglånsrenten ligger over listeprisene. | Foto: Renteradar / PR
Markedssjef i Renteradar, Sindre Noss sier at man bør vurdere å bytte bank hvis boliglånsrenten ligger over listeprisene. | Foto: Renteradar / PR

Ifølge en analyse fra Hayon, selskapet bak Renteradar, har ordinære boliglånskunder cirka 0,4 prosentpoeng lavere rente enn det listeprisene skulle tilsi. 

Hayon har sett på listeprisene til fem av Norges største banker: DNB, Nordea, Sparebanken Vest, Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 SMN. Analysen har tatt for seg boliglånproduktet «Boliglån 75 prosent», som ikke stiller krav til alder eller medlemskap, men krever en belåningsgrad under 75 prosent. 

Listepriser er veiledende priser på boliglån som bankene rapporterer til Finansportalen hver måned. 

I analysen sammenlignes listeprisene med den faktiske renten for gjennomsnittskunden med et boliglån på tre millioner kroner. 

– For Renteradars brukere de siste 30 dagene har Hayon observert en faktisk effektiv rente på 5,4 prosent. Den sammenlignbare listeprisen for den observerte renteperioden lå på 5,8 prosent i snitt - altså 0,4 %-poeng høyere. Da har man kun sett på renten til brukere over 34 år og uten medlemskap med lån i banker som ikke kun opererer med listepriser (ref. digitalbanker), skriver Renteradar i en pressemelding. 

– De aller fleste har en boliglånsrente godt under listeprisene i bankene. Hvis man ligger over listeprisene bør definitivt vurdere å bytte bank eller snakke med banken sin, sier Sindre Noss, Markedssjef i Renteradar. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også