KLP Banken øker renten

Opplever økning i forespørsler om avdragsfrihet. 
Foto: KLP / PR
Foto: KLP / PR

Banken melder i en pressemelding at de øker rentene sine. Utlånsrenten økes med inntil 0,25 prosent, mens innskuddsrenten øker med inntil 0,35 prosent, ifølge NTB

Direktør for personmarkedet, Jorunn Ygre Storjohann, sier at de opplever en stor økning i kunder som ønsker avdragsfrihet for å lette økonomien. Og hun oppfordrer forbrukere til å gjøre grep som kan lette nettopp dette trykket. 

– Dette (avdragsfrihet) kan hjelpe i hverdagen, men vær oppmerksom på at lånekostnadene i sum blir dyrere. Ikke alle kan få avdragsfrihet, og det vil uansett kun gjelde for en kortere periode. Vurdere derfor nøye om du har mulighet til å gjøre andre grep, som for eksempel å kutte ned på det løpende forbruket ditt. Er du så heldig at du har mulighet til å leie ut deler av boligen din, kan det gi deg en fin ekstrainntekt, sier hun. 

KLP Banken melder samtidig, i tråd med flere andre banker, at de først setter opp utlånsrenten med virkning fra 28. september, mens innskuddsrenten først endres fra 27. november. 

Storjohann sier samtidig at hun oppfordrer låntakere som opplever tøffe økonomiske tider, om å ta kontakt med banken. 

– Ta kontakt med oss dersom du opplever at din økonomiske hverdag har blitt vanskelig. Da kan vi diskutere mulige løsninger som passer best deg og din situasjon, sier hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også