Tinn Sparebank om renteøkning: – Samlet sett må vi klare å være konkurransedyktige over tid

Men banken følger ikke rentehevingene slavisk, uttaler banksjef Svein Olav Gvammen. 
FØLGER MED: Banksjef Svein Olav Gvammen i Tinn Sparebank sier de følger utviklingen i rentemarkedet nøye. | Foto: Tinn Sparebank
FØLGER MED: Banksjef Svein Olav Gvammen i Tinn Sparebank sier de følger utviklingen i rentemarkedet nøye. | Foto: Tinn Sparebank

Norges Bank har siden september 2021 satt opp styringsrenten 13 ganger. Ifølge banksjef i Tinn Sparebank, Svein Olav Gvammen, de satt opp rentene etter den siste rentehevingene, men har aldri fulgt rentehevingene en til en. Han understreker at det er sluttsummen som teller. 

– Det er summen til slutt man må se på. At vi samlet sett klarer å være konkurransedyktige over tid, sammenlignet med tilsvarende banker. Når rentene har økt såpass mye på så kort tid, så er det klart at det er stor bevegelse i rentemarkedet. Hvordan de enkelte bankene har løst dette, er nok litt ulikt, sier Gvammen til Rjukan Arbeiderblad.

Han kommenterer videre at Tinn Sparebank er en liten banke i den store sammenhengen, og at deres utgangspunkt er å være konkurransedyktige både på utlåns- og innskuddsrenter sammenlignet med tilsvarende banker. 

– Det jobber vi med uavhengig om styringsrenten blir satt opp den eller den datoen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også