DNB med pantekrav på 144 millioner kroner i entreprenør som holder på å velte

Har i tillegg 10 millioner kroner i inkasso. 
Illustrasjon, ikke sammenheng med selskapet beskrevet | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Illustrasjon, ikke sammenheng med selskapet beskrevet | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Selskapet Vestafjell as har røtter helt tilbake til 1978, men har etter pandemien slitt grunnet nedgangstidene som er i bygg- og anleggsbransjen. Ifølge BT står det nå 250 kreditorer på døren som skal stemme innen for en løsning innen 2. oktober. Forslaget fra selskapet er at kreditorene mottar 20 prosent av opprinnelig beløp. 

Tallene fra gjeldsregisteret sier at selskapet står med inkassokrav på tett oppunder 10 millioner kroner, mens DNB står med et frivillig pantekrav på 144 millioner kroner. 

Daglig leder i Vestafjell AS, Raymond Tuv, sier at årsaken til problemene er flerdelt. 

– Vi overlevde, men så kom nedgangstidene i byggebransjen. Årsaken til at vi nå trues av konkurs er sammensatt, sier han.

– Det er svært beklagelig at vi er havnet der vi er nå. Alle i selskapet er preget. Håpet er at vi har arbeid å gå til også i fremtiden. 

Rekonstruktør i prosessen, Bjørn Åge Hamre, sier at partene er et godt stykke fra hverandre, hvor store deler av kreditorene føler seg føt bak lyset og ønsker å slå Vestafjell konkurs. 

– Dersom selskapet får inn ja-stemmer som utgjør minst 50 prosent av de cirka 66 millionene kreditorene har til gode, vil Vestafjell kunne overleve, sier han. 

– Selskapets forslag innebærer at kreditorene får et oppgjør for 20 prosent og gir avkall på 80 prosent av det de har til gode.

Hamre sier at det totale kravet mot selskapet er 66 millioner, hvor da 10 millioner kroner er til inkassokrav leverandører, resten til frivillig pant. 

Det opplyses også at flere av kreditorene vurderer anmeldelse av selskapet. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også