Myndigheter godkjenner aksjekjøpsavtale mellom Bluestep og Bank2

Norske og svenske myndigheter har godkjent Bluestep Banks kjøp av aksjene i Bank2. 
Frode Ekeli er adm. dir. i Bank2. | Foto: Bank2
Frode Ekeli er adm. dir. i Bank2. | Foto: Bank2

Konkurransetilsynet i Norge, Finanstilsynet i Norge og Finansinspektionen i Sverige har nå godkjent Bluestep Banks kjøp av mellom 70 og 100 prosent av aksjene i Bank2. 

«Tentativ dato for gjennomføring av Bluestep Banks kjøp av aksjene i Bank2 er 31. oktober 2023, med forbehold om at alle betingelser og vilkår i aksjekjøpsavtalen er oppfylt. Prosessen med myndighetsgodkjennelse har gått i tråd med forventningene og samtlige tillatelser var på plass 22. september 2023,» skrev Bank 2 i en børsmelding 22. september. 

Samtidig ønsker Bank2 å innfri en evigvarende fondsobligasjon på 60 millioner kroner. Her har Finanstilsynet valgt å ikke innvilge førtidig innfrielse (call) uten refinansiering. Det skriver Bank2 i en børsmelding

Bank2 vurderer å påklage vedtaket, men har samtidig besluttet å ikke refinansiere fondsobligasjonen på nåværende tidspunkt. 

«Fondsobligasjonen vil således ikke bli callet 18. oktober 2023. Bank2 vil imidlertid arbeide for å innfri fondsobligasjonen så fort som mulig. Neste calldato er 18. januar 2024,» skriver de videre i børsmeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også