Sparebanken Møre topper Epsis bærekraftindeks for bankbransjen

For tredje år på rad er det Sparebanken Møre får det beste bærekraftskussmålet, både i privat- og bedriftsmarkedet. Danske Bank havner nederst. 
Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre. | Foto: Sparebank Møre / PR
Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre. | Foto: Sparebank Møre / PR

Epsi Ratings Bærekraftindeks måler kundenes syn på leverandørers bærekraftarbeid. De har spurt rundt 6000 bankkunder om hvordan de opplever bankenes bærekraftarbeid. 

Analysen blant annet en viss tilbakegang totalt sett for bankbransjen. Og at kommunikasjonen om bankenes ulike bærekraftsinitiativer ikke når ut i tilstrekkelig grad. 

Undersøkelsens rangering av bankene avdekker store forskjeller i kundepersepsjon: 

«Med drøyt 30 og 20 punkter forskjell mellom bunn og topp i henholdsvis privat- og bedriftsmarkedet, er det tydelig at kundeopplevelsen varierer veldig,» skriver Epsi i rapporten. 

Sparebanken Møre troner, for tredje år på rad, øverst av de målte bankene. I rapporten begrunnes plasseringen på følgende måte: «Banken har over lang tid har hatt en tydelig strategi, god kommunikasjon og hjulpet kundene med tips og råd til hvordan de kan jobbe aktivt med bærekraft» 

I motsatt ende av skalaen ligger Danske Bank. 

«Kundene gir dem en særdeles svak skår som nok er relatert til hvitvaskingsskandalen for noen år siden, og som påvirker det økonomiske aspektet av bærekraft,» står det i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også