Silicon Valley Bank gjenoppstår i Norden - med britisk flagg

SVBs britiske virksomhet ble kjøpt for ett pund i mars da morbanken gikk overende. Nå fortsetter de virksomheten som HSBC Innovation Banking. 
Arkivbilde. HSBC kjøpte Silicon Valley Bank UK for ett pund. | Foto: Brendan Mcdermid
Arkivbilde. HSBC kjøpte Silicon Valley Bank UK for ett pund. | Foto: Brendan Mcdermid

Den 10. mars i år ble Silicon Valley Bank avviklet av amerikanske myndigheter etter å ha havnet i en uakseptabel kapitalsituasjon etter et «bank run» fra kundene. 

Samme dag kjøpte den britiske storbanken HSBC den britiske grenen til SVB for ett pund. Allerede 13. mars gjenoppstod banken under navnet HSBC Innovation Banking og fortsatte arbeidet mot oppstartsselskaper, også i Norden. 

– Det var en veldig turbulent helg. Vi jobbet ekstremt hardt og forsøkte å kommunisere så mye vi kunne underveis. Vi lykkes i å åpne opp igjen mandag morgen, som normalt, sier Erin Platts, tidligere leder for Silicon Valley Bank UK og nå leder for HSBC Innovation Banking til Børsen

Ifølge Platts har banken mistet et fåtall kunder i kjølvannet av skandalen med den amerikanske virksomheten. De europeiske og nordiske kundene var mer lojale enn sine amerikanske kolleger og med HSBC-navnet i ryggen er lojaliteten sterkere enn noensinne, sier Platts.

– Vi skal være ekstra transparente og gode til å kommunisere slik at vi kan beholde kundenes lojaliet, sier Platts.

Hun sier at en sterk merkevare i ryggen er viktig etter en krise, men at åpenhet og god kommunikasjon mot kunder og marked er vel så viktig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også