Lunar doblet inntektene i første halvår

Den pressede danske utfordrerbanken har vekst også i Norge etter å ha posisjonert seg med høye innskuddsrenter. 
Norgessjef Mats Persson Bergius i Lunar. | Foto: Lunar
Norgessjef Mats Persson Bergius i Lunar. | Foto: Lunar

Den danske digitalbanken Lunar, som også har virksomhet i Norge, doblet inntektene i første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. Netto rente- og gebyrinntekter endte på 184 millioner danske kroner, opp fra 90,1 millioner DKK i fjor. Det skriver Lunar i en pressemelding. 

Driftsresultatet endte på -213,1 millioner DKK, opp fra -787,9 millioner i fjor. 

Banken publiserer ikke detaljerte tall for den norske virksomheten. 

Kundebasen har økt til 750.000 person- og bedriftskunder i Norge, Sverige og Danmark ved utgangen av første halvår. 

– Antall kunder i Norge har økt med 15 prosent siden årsskiftet og inntektene i det norske markedet har økt med 80 prosent første halvår. Vi opplever en stor interesse for produktene våre og plattformen både eksisterende og nye kundegrupper. Vi ser at det er store muligheter for ytterligere vekst i kundebasen, sier Persson Bergius i pressemeldingen.

Lunar har fått mye oppmerksomhet fra det danske Finanstilsynet det siste året og har fått flere krav om forhold ved driften som må bedres. I tillegg ble de nektet å kjøpe opp norske Instabank fordi de ikke var godt nok kapitalisert. Siden da har banken forsøkt å hente mer kapital i markedet, og lykkes med å hente inn 260 millioner DKK. 

– Målet vårt er å bli den beste hverdagsbanken for privat- og bedriftskunder i de nordiske landene. Men vi må også øke inntektene og bli lønnsomme raskere. Første halvår viser at vi er på rett vei, og vi fortsetter i vekstsporet, sier Bergius. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også