SMN rekrutterer flere private banking-rådgivere fra Danske Bank

Denne gangen kommer de fra Oslo-kontoret på Aker Brygge.
Arkivbilde. Sparebank 1 SMN sitt hovedkontor i Trondheim sentrum. | Foto: Sebastian Holsen
Arkivbilde. Sparebank 1 SMN sitt hovedkontor i Trondheim sentrum. | Foto: Sebastian Holsen

Det foregår en maktkamp blant norske banker om å styrke seg på private banking for tiden. Da det ble kjent at Danske Bank avvikler sin personmarkedsvirksomhet i Norge tidligere i sommer begynte jakten på disse rådgiverne fra andre banker. 

Den 10 august kunne FinansWatch fortelle at alle private banking-rådgiverne i Trondheim har sagt opp sine stillinger for å gå over til Sparebank 1 SMN. 

I dag skriver Dagens Næringsliv at også fire av private banking-rådgiverne ved Danske Banks Oslo-kontor har sagt opp for å gå til SMN. 

– Dette er et marked hvor vi skal ta en større del av kaken, sier Ole Magnus Orlien, leder for kapitalrådgivning i Sparebank 1 SMN til DN.

Danske Bank sier de vil omrokkere sine ressurser internt for å sørge for videre oppfølging av de formuende og lukrative kundene i segmentet. 

– I slike prosesser er det helt naturlig at folk får nye muligheter, enten internt eller hos andre arbeidsgivere. Banken er rustet for å håndtere dette, og vil som nevnt allerede i september ha erstattet både kompetanse og kapasitet, skriver landssjef Erlend Angelfoss i Danske Bank i en epost til avisen.

Ifølge DN skal et 50-talls ansatte i Danske Bank ha sluttet til fordel for SMN siden sommeren. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også