Sunndal Sparebank med overtegning i emisjon

743 995 tegnet egenkapitalbevis i bankens fortrinnsrettsemisjon som ble offentliggjort i dag. 
Sunndal Sparebank. | Foto: Sunndal Sparebank
Sunndal Sparebank. | Foto: Sunndal Sparebank

Styret i Sunndal Sparebank vedtok i dag den endelige tildelingen av egenkapitalbevis tilbudt i bankens fortrinnsrettsemisjon. Endelig antall tegnede egenkapitalbevis ble 743 995 av totalt 654 205 tilbudte egenkapitalbevis, og emisjonen ble følgelig overtegnet med 13,7 prosent. Det blir ingen tildeling til tegnere uten tegningsretter.

– Det vil i dag gå ut brev om tildeling av nye egenkapitalbevis og det korresponderende tegningsbeløpet som skal betales av hver enkelt tegner. Tegningsbeløpene forfaller til betaling 11. september 2023 i henhold til betalingsprosedyrene beskrevet i Prospektet, skriver banken i en børsmelding. 

Tildelingen ble gjennomført i samsvar med tildelingskriteriene inntatt i generalforsamlingens vedtak og prospektet datert 18. august 2023 («Prospektet»), opplyser banken videre. 

– Nye og strengere krav til kjernekapital sammen med bankens ønske om fortsatt å kunne vokse i sine markedsområder, har gjort det nødvendig å vurdere bankens kapitalsituasjon med hensyn til fremtidig vekst. Økt vekst vil kunne medføre en reduksjon i bankens rene kjernekapitaldekning, står det i Prospektet, også referert til i tidligere sak i FinansWatch.

De nye egenkapitalbevisene kan ikke overføres eller handles før de er betalt fullt ut og kapitalforhøyelsen er registrert i Foretaksregisteret. Forutsatt rettidig betaling, forventes det at slik registrering vil skje på eller omkring 22. september 2023, hvoretter de nye egenkapitalbevisene vil bli overført til tegnernes VPS-konto og tatt opp til handel på Euronext Growth Oslo. Sunndal Sparebank har engasjert Norne Securities AS som tilrettelegger og Advokatfirmaet Selmer som juridisk rådgiver i emisjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også