Styreleder forventer lavere vekstambisjoner etter stedlig tilsyn

Styreleder i Ørland Sparebank forklarer at det er en vanskelig balansegang mellom å bli stor nok til å etterleve myndighetskrav og ikke vokse for fort.
Arkivbilde. Ørland Sparebank. | Foto: Ørland Sparebank
Arkivbilde. Ørland Sparebank. | Foto: Ørland Sparebank

I starten av august skrev FinansWatch at Finanstilsynet ba styret i Ørland Sparebank om å revurdere satsingen på utlån til BM-området utenfor Trøndelagsregionen, det skjedde etter et stedlig tilsyn. Nå sier styreleder i banken, Hans Kristian Norset, at han forventer reduksjon i bankens vekstmål.

– Tilsynet mener at styrets appetitt på vekst har vært for ambisiøst. Styret skal ha en gjennomgang over mål i banken over sommeren. Jeg forventer at man der vil redusere vekstmålet i banken noe, sier Norset til Fosna-Folket.

Tilsynet påpeker at Ørland sparebank har hatt en vekst på 60 prosent i bedriftsmarkedet i løpet av to år. Norset forklarer at det er en vanskelig balansegang mellom å bli stor nok til å etterleve myndighetskrav og ikke vokse for fort.

– Andelen administrasjon i en bank tar en større og større andel av virksomheten. I mine tre år i styret i banken har det endret seg mye. Når man må ha flere ansatte i banken gjør volumvekst at kostnadene blir lavere for hver kunde. På den ene siden gjør kravene at vi må bli større som bank, på den andre siden sier Finanstilsynet at de mener det er for høy risiko å vokse for fort, sier Norset til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også