SB 1 Østlandet tilbyr flomlån på grunn av trege forsikringsutbetalinger

Trege oppgjør fra forsikringsselskaper og myndigheter gjør at Sparebank 1 Østlandet tilbyr flomlån etter Ekstremværet Hans.
Foto: Geir Olsen / NTB - Sparebank 1 Østlandet / PR
Foto: Geir Olsen / NTB - Sparebank 1 Østlandet / PR

Ekstremværet Hans har ført til store materielle skader, og mange landbrukseiendommer på Østlandet er rammet. Nå tilbyr Sparebank 1 Østlandet flomlån til landbrukskunder som er rammet. Bøndene kan søke om lån på inntil 250.000 kroner. Tanken er at tilbakebetaling kan skje når forsikringsoppgjør og utbetalinger av tilskudd og erstatninger er på plass, det skriver Glåmdalen.

– Mange har lagt ned en kjempeinnsats for å berge avlingene, og nå kommer regningene for lånte maskiner og lånt utstyr. De har pumpet ut vann, gravd grøfter og bygd voller. Det tar ofte tid før forsikringsoppgjøret eller støtten fra Staten kommer, så da tilbyr vi et likviditetslån for ei kort periode, sier regionbanksjef for bedriftsmarkedet, Per Nygaard, til Glåmdalen

Han forklarer at banken gjorde det samme under tørkesommeren i 2018, og at dette var et tilbud som ble tatt veldig godt imot. Han mener at landbruket er både solid og robust, slik at banken får igjen pengene sine.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også