Danske Bank sjefen om salget av privatporteføljen: – Kan ikke si nøyaktig hvilke ansatte som blir en del av transaksjonen

Konsernsjef i Danske Bank, Carsten Egeriis, mener at banken har vært ganske raske i å gi klarhet rundt salget av den norske privatporteføljen.
Konsernsjef i Danske Bank, Carsten Egeriis. | Foto: Gregers Tycho/ERH
Konsernsjef i Danske Bank, Carsten Egeriis. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Danske Bank solgte sin privatportefølje i Norge til Nordea i sommer og kundene blir flyttet i slutten av 2024. I et intervju med E24 sier konsernsjef i Danske Bank, Carsten Egeriis, at han forstår usikkerheten som er oppstått blant de ansatte, men han mener også at banken har vært ganske raske i å gi klarhet i hvem kjøperen er. Hvor mange ansatte som blir med over til Nordea er Egeriis ikke sikker på. 

– Jeg kan ikke si nøyaktig hvilke ansatte som blir en del av transaksjonen, hvem som går til Nordea og hvem som ikke gjør det. Men vi vil sammen med Nordea jobbe for å gi de ansatte så mye transparens og trygghet som mulig. Gitt tidslinjen vi snakker om, gir det også de ansatte tid til å tenke på om de vil bli en del av den nye virksomheten, eller om de vil gjøre noe annet, enten det er i Danske Bank eller en annen bank, sier Egeriis til E24.

Han forklarer at den lave markedsandelen i Norge gjorde at det var vanskelig å gjøre avdelingen lønnsom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også