Banksjefen i Tysnes uenig med forbrukerrådet om «rentefesten»

Dag Sandstå, banksjef i Tysnes Sparebank, mener det å sette boliglånsrenten opp mot innskuddsrenten blir for enkelt.
Banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank. | Foto: Pressebilde
Banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank. | Foto: Pressebilde

Fagdirektør i forbrukerrådet, Jorge Jensen, har vært ute i media og anbefalt bankkunder om å prate med banken sin om boliglånsrenten, ettersom at bankene tjener godt på økte renter «uten å anstrenge seg noe særlig».

Jensen sammenlignet renten på boliglån med renten på innskudd hos bankene. Den sammenligningen er ikke banksjef Dag Sandstå i Tysnes Sparebank helt enig i, i et intervju med bladet Tysnes.

– Det er ikke slik at dette kan sammenlignes direkte. Banken sine innlån er sammensatt av mange ulike typer innskudd. For kundeinnskudd er det ulike vilkår avhengig av hvilken kontotype kunder benytter, hvor stort beløp som er satt inn og hvor lang bindingstid det er på pengene for eksempel.

– Annen finansiering banken benytter seg av er innlån på finansmarkedet. Prisen på dette varierer også avhengig av mange faktorer. Ofte er slike lån priset med i underkant av fem prosent rente som banken må betale. Det er rett og slett ikke sammenligning slik forbrukerrådet har formulert seg, sier Sandstå til lokalavisen.

Han forteller videre til avisen at det i Tysnes Sparebank er en prisliste for produktene i banken, som alle kunder må forholde seg til, og kundene behandles dermed helt likt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også