Sparebank Vest i retten om nybyggaranti for 1 milliard

Sparebanken Vest ønsker ikke å betale ut garanti på 150 millioner kroner etter at en byggekontrakt ble kansellert mellom to selskap.
Sparebanken Vest mener kriteriene for garantien ikke er truffet. | Foto: Joar Grindheim
Sparebanken Vest mener kriteriene for garantien ikke er truffet. | Foto: Joar Grindheim

29. august skal Sparebanken Vest og selskapet Westcon møtes i Hordaland tingrett om en tvistesak på en påkravsgaranti, skriver Kystens Næringsliv.

Westcon Group er et selskap som leverer løsninger, tjenester og produkter innen offshore, energi og maritim industri.

Westcon hadde en garanti gjennom Sparebanken Vest på en krilltråler, som selskapet Rimfrost skulle bygge. Da Rimfrost kansellerte kontrakten, krevde Westcon garantien på 150 millioner kroner fra Sparebanken Vest, som ikke ønsker å betale ut garantien.

– Sparebanken Vest har i hovedsaken for det første gjort gjeldende at grunnlaget for påkravet for Westcon er åpenbart ubegrunnet, og for den andre at forutsetningene for garantien har sviktet, slik at garantien på det grunnlaget er falt bort. (…) Sparebanken Vest har gjort gjeldende en ulovfestet misbruksregel, heter det i rettsavgjørelsen. 

Saken har allerede vært gjennom to runder i retten i forbindelse med krav om bevistilgang før selve tvistesaken, skriver Kystens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også