SMN må justere skattekostnad i tredje kvartal

I en børsmelding skriver Sparebank 1 SMN at banken i forbindelse med fusjonen med Søre Sunnmøre har beregnet for lav skattekostnad i andre kvartal.
Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Jan-Frode Janson.
Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Jan-Frode Janson.

I forbindelse med fusjonen mellom Sparebank 1 SMN og Sparebank 1 Søre Sunnmøre har Sparebank 1 SMN beregnet en for lav skattekostnad i andre kvartal, på 71 millioner kroner. Samtidig er utsatt skatt og goodwill beregnet for høyt med 33 millioner kroner.

Det betyr at banken vil justere skattekostnaden i tredje kvartal, og at rapporterte tall i andre kvartal ikke er korrekte.

Nye tall fremgår av nyeste børsmelding fra banken:

Resultat etter skatt i andre kvartal 2023 kommer på 852 millioner kroner, og ikke 923 millioner kroner som først rapportert. 

Egenkapitalavkastningen kommer på 13,9 prosent, en forskjell på 1,2 prosentpoeng fra 15,1 prosent som rapportert ved fremleggelsen av kvartalsrapporten.

For halvåret gjør skatteforskjellen en endring på egenkapitalavkastningen på 0,6 prosentpoeng, og SMN får en egenkapitalavkastning på 13,3 prosent. Resultat etter skatt kommer på 1.630 millioner kroner.

«Beløpene er betydelig under bankens og revisors vesentlighetsgrense, og vil derfor bli justert i tredje kvartal 2023», skriver SMN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også