Nedgang i resultat påvirket av engangseffekt for Selbu Sparebank

Utenom engangseffekten i fjor, er banksjefen godt fornøyd med vekst, og forteller om 26 nye ansatte siste fem årene.
Banksjef Espen Eriksen i Selbu Sparebank. | Foto: Selbu Sparebank
Banksjef Espen Eriksen i Selbu Sparebank. | Foto: Selbu Sparebank

Selbu Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 9,6 prosent i første halvår 2023, opp 0,8 prosentpoeng fra 8,8 prosent i samme periode i 2022.

Lokalbank-banken oppnådde et resultat etter skatt på 16,7 millioner kroner, ned fra 23,3 millioner kroner i fjor. Resultatet er påvirket av en positiv engangseffekt i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter ble 31,6 millioner kroner, mot 23,3 millioner i fjor. Konsernet hadde andre driftsinntekter på 10,1 millioner kroner, mot 24,5 millioner i fjor.

– Vi opplever stor pågang fra kunder og er godt fornøyd med vekst i forretningskapital på 8,9% fra samme periode i fjor. Vi er godt posisjonert for videre vekst, både i privatmarkedet og i bedriftsmarkedet. Vi har god soliditet og god tilgang til finansiering, både gjennom innskudd og Verd Boligkreditt, forteller administrerende banksjef Espen Eriksen i en pressemelding.

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde -0,04 millioner i andre kvartal, mot 0,5 millioner i fjor. 

Utlånsveksten de siste 12 månedene er -0,2 prosent. Netto utlån ved utgangen av kvartalet var på 4160 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 93,0 prosent og ren kjernekapital var på 22,9 prosent.

Rentenettoen utgjør 2,37 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,76 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Selbus kostnadsprosent ble 56,3 prosent i andre kvartal, ned fra 73,4 prosent i samme periode i fjor.

– Vi har ansatt 26 nye medarbeidere de siste 5 årene, og vi er særdeles godt fornøyde med kvaliteten og kompetansen på våre nyansatte. Økte kostnader på personalkostnader knyttes til overlapping, rekruttering og nye stillinger. Vi forventer at i de kommende år vil vi ha mindre av dette, sier Eriksen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også