Kunde misfornøyd med SR-Bank etter stort aksjetap

En bankkunde fikk panikk og solgte aksjer og fond for over ti millioner kroner under pandemien. Nå krever han erstatning fra banken. 
KREVER ERSTATNING: En bankkunde i Sparebank 1 SR-Bank krever erstatning etter stort tap i aksjemarkedet. | Foto: Sebastian Holsen
KREVER ERSTATNING: En bankkunde i Sparebank 1 SR-Bank krever erstatning etter stort tap i aksjemarkedet. | Foto: Sebastian Holsen

Investoren plasserte rett før pandemien et større beløp i aksjemarkedet etter råd fra en investeringsrådgiver i Sparebank 1 SR-Bank. Da pandemien startet, med påfølgende markedsuro, ble han bekymret og kontaktet banken for veiledning. Investoren fikk ikke umiddelbart kontakt med banken og valgte selv å selge sin millionportefølje med et tap på nær 1,1 millioner kroner, skriver DN.

Mannen krangler nå med banken om hvem som skal dekke tapet av portefølje-salget. En krangel som nylig ble behandlet av Finansklagenemnda. Bankens kunderådgiver mener at han gjentatte ganger fortalte kunden at han måtte være langsiktig og ikke selge på støy i markedet. Investoren mener på sin side at banken har brutt sitt profesjonsansvar på flere områder, blant annet at han i en periode ikke fikk tak i rådgiveren og ikke fikk opplæring i salg av aksjer i nettbanken, kun kjøp. 

Finansklagenemnda skriver i sin avgjørelse at de forstår at investoren ønsket kontakt med sin rådgiver og mener det kan gi grunnlag for en viss kritikk at kunderådgiveren ikke tok kontakt på tross av henvendelser. Likevel er nemnden klar på at dette ikke kan anses som brudd på god forretningsskikk og gir banken medhold i saken.

– Foretaket mener at klageren fikk nødvendig opplæring til å kunne gjennomføre salg av aksjer på egen hånd. Det fremgår av opplysningene at han til slutt gjorde nettopp det. Nemnden kan heller ikke konkludere med erstatningsbetingende svikt i opplæringen av klageren som kunde, skriver nemnden i avgjørelsen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også