Sesongjusterte boligpriser opp 0,2 prosent i juli

Store forskjeller på boligprisutviklingen i landet, skriver Eiendom Norge.
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. | Foto: Eiendom Norge
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. | Foto: Eiendom Norge

Tallene til Eiendom Norge viser at boligprisene sank med 1,1 prosent i juli, noe som gir en sesongjustert prisøkning på 0,2 prosent. Det ble solgt 4.134 boliger i Norge i juli, som er en økning på 1,6 prosent fra tilsvarende måned i 2022.

– Vi forventer svakere utvikling i boligprisene fremover. Det er vanlig at boligprisene stiger mye i august, men et usikkerhetsmoment nå er den doble renteøkningen fra juni, den som vil slå ut i bankenes utlånsrenter i august. Det vil påvirke boligprisene på nedsiden, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

– Når styringsrenten det siste året har tredoblet seg mener vi Norges Bank nå bør holde renten i ro og avvente virkningene av tidligere rentehevinger. Renten virker med en betydelig forsinkelse i økonomien, og det svake nyboligsalget det siste året er et varsel om svakere utvikling i norsk økonomi fremover, legger han til.

Eiendom Norge skriver at det var store forskjeller i boligprisutviklingen i Norge, der den nasjonale utviklingen ble trukket opp av sterk utvikling i Kristiansand og Stavanger, og en sterk utvikling i Oslo. I Bergen var utviklingen svak.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også