Nordea i kontor-krangel

Nordea ønsker større kontor i Førde og får positive tilbakemeldinger fra politikerne, men ikke av andre aktører i byen.
Nordea-logoen, her utenfor kontoret i Oslo. | Foto: Pr/nordea
Nordea-logoen, her utenfor kontoret i Oslo. | Foto: Pr/nordea

Nordea i Førde ønsker å utvide sitt kontorlokale fra 60 til 90 ansatte. Det er det et selskap som har et næringsbygg som ønsker å hjelpe banken med, men da må det pusses opp, og da trenger partene dispensasjon.

Administrasjonen i Sunnfjord kommune har avslått den første søknaden, men avslaget skal klages på og håndteres på nytt. Blir det et nytt avslag, går saken til politisk håndtering, og nærmest samtlige gruppeledere i kommunestyret har uttalt seg positivt til å gi dispensasjon, skriver Firda.

Det gjør at næringen reagerer på argumentene til politikerne i byen, som mener et nytt kontor vil være med på å skape arbeidsplasser i Førde.

– Jeg har ringt ordføreren, hun vet godt at vi har lokale tilgjengelig som hadde gitt Nordea plass til å utvide. Nå virker det som om de må gi dispensasjon fordi det er viktig å sikre arbeidsplasser i Førde, det er feil, sier daglig leder i AK Stang Eiendom, Peter Midthun, til avisen.

Han har sammen med eier av selskapet, Arne Stang, skrevet et innlegg i Firda, der de ikke er nådige med prosessen.

Ordfører i Førde, Jenny Følling (Sp), trekker på sin side frem et Nordea i vekst, som en grunn for å gi dispensasjon.

– Som ordfører handler denne saken helt overordnet om å legge til rette for næringslivet. Det er en bank med et stort lokalkontor i Førde, som nå har mulighet til å utvide. De har nettopp kjøpt opp privatmarkedet til Danske Bank og står i en kamp for å utvikle seg. Vi vil ikke skape usikkerhet i situasjonen de står i. Vi kan selvsagt ikke behandle saken politisk i media, men jeg er opptatt av å finne løsninger med næringslivet. Derfor har vi møte med dem, sier Følling til Firda.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også