Etablerer sirkulær finanskoalisjon

Gjennom et ønske å skape mer kunnskap i bransjen rundt sirkulærøkonomi starter nå Finansforbundet, WWF og Circular Norway en sirkulær finanskoalisjon.
Daglig leder Alexander F. Christiansen i Circular Norway. | Foto: Morten Brunstor
Daglig leder Alexander F. Christiansen i Circular Norway. | Foto: Morten Brunstor

Finansforbundet, WWF Verdens naturfond og Circular Norway har gått sammen om å etablere en sirkulær finanskoalisjon. Det skal være en samarbeidsarena hvor deltagere fra bank, forsikring og investering definerer hva man har behov for, og opparbeider seg kompetanse for å utvikle sirkulære produkter, tjenester og verktøy tilpasset nytt EU-regelverk og klima- og miljømål, skriver selskapene i en felles pressemelding.

– Vi kommer til å drøfte sentrale temaer som koblingen mellom sirkulær økonomi og miljømål, sirkulære indikatorer og lineær risiko for norske og europeiske sirkulære regelendringer, sier daglig leder Alexander F. Christiansen i Circular Norway.

Det er Christiansen som vil lede arbeidet med Sirkulær finanskoalisjon, i samarbeid med Finansforbundet og WWF. DNB, Tryg, Fremtind og Sparebank 1 er noen av aktørene som skal delta i koalisjonen.

– Reguleringer som EUs taksonomi, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og offentliggjørings-forordningen (SFDR) er i ferd med å møte oss som et godstog, så det gjelder å være forberedt, sier Christiansen.

At bransjen trenger mer kunnskap er en ting de tre aktørene er enige i. Og da håper man på at et samarbeid på tvers kan gi løftet som trengs.

– Finansbransjen vil ha en sentral rolle for å få frem en sirkulær økonomi. For å innta den rollen kan ikke bransjen løpe i hver sin retning. Vi trenger kunnskapsdeling mellom aktørene og bygge kompetanse på sirkulærøkonomi i finansbransjen, og være forberedt på å stille de vanskelige spørsmålene om hvordan vi skal klare å tilpasse våre tjenester til sirkulære forretningsmodeller, sier nestleder Arne Fredrik Håstein i Finansforbundet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også