Danske Bank dobler resultatet

Det har vært et travelt 2023 for Danske Bank i Norge, men konsernet til Danmarks største bank leverer.
Danske Bank i København. | Foto: Philip Madsen
Danske Bank i København. | Foto: Philip Madsen

Danske Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 12,4 prosent i første halvdel av 2023, opp 7,2 prosentpoeng fra 5,2 prosent i samme periode i 2022.

Danske Bank oppnådde et resultat etter skatt i første halvdel av 2023 på 10.178 millioner danske kroner, opp fra 4.538 millioner danske kroner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter ble 16.540 millioner danske kroner, mot 11.370 millioner danske kroner i første halvdel av 2022. Konsernet hadde andre driftsinntekter i perioden på -106 millioner kroner, mot 959 millioner i samme periode i fjor.

Totale inntekter for Danmarks største bank økte til 25.587 millioner danske kroner, opp fra 19.083 millioner kroner.

Rentemargin som prosent mot lån og innskudd kom på 1,13 prosent, en økning fra 0,76 prosent for første halvdel av 2022.

Kostnadsprosenten til Danske Bank kom på 49,3, en solid nedgang fra 67 prosent i samme perioe i fjor.

Danske Bank, som ikke leverte utbytte ved halvårsrapporten i fjor, oppgir i år at det banken vil gi et utbytte på 7 danske kroner per aksje.

Begivenhetsrikt i Norge

Danske Bank leverer ikke tall på sin norske virksomhet, men landssjef Erlend Angelfoss har følgende å si om første halvdel av 2023:

– Banken har hatt solid vekst med hensyn til antall personkunder de siste årene, og vi kjente åpenbart på et betydelig ansvar når det gjaldt å finne en trygg og god løsning som var til det beste for disse kundene. Avtalen vi gikk ut med 19. juli, der det ble klart at Nordea blir kjøperen av denne delen av banken, sørget for at vi har fått til dette. Salget skal imidlertid ikke endelig effektueres før mot slutten av 2024, og vi gleder oss nå til å ute våre privatkunder den gode servicen de fortjener frem til dette.

Og da drar landssjefen frem at det har vært vekst hos Danske Bank i Norge på bedriftsmarkedet gjennom året så langt.

– Det er blant annet veldig gledelig å se at veksten vår knyttet til bedriftsmarkedet fortsetter i alle regioner og har fått ytterligere fart. Innenfor dette segmentet ser vi også at kundene er meget godt fornøyd med servicen vi yter dem, en status vi selvsagt kommer til å jobbe hardt for å opprettholde. Videre opplever banken også solid og god aktivitet innen storkundesegmentet, og ser man på markets-delen av banken har starten av året vært veldig oppløftende. Oppsummert kan vi slå fast av første halvår 2023 har vært både hendelsesrik og preget av økt aktivitet for bankens forretningssegmenter, og vi ser nå frem mot resten av året, sier Angelfoss.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også