God utlånsvekst hos Nordea

Nordea kommer ut av et andrekvartal drevet av kundevekst i alle segmenter.
Nordea Norge med god vekst gjennom andre kvartal. | Foto: Pr/nordea
Nordea Norge med god vekst gjennom andre kvartal. | Foto: Pr/nordea

Nordea oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 18,4 prosent i andre kvartal 2022, opp 4,8 prosentpoeng fra 13,6 prosent i samme periode i 2021.

Den finsk-eide banken oppnådde et resultat etter skatt i andre kvartal på 1.750 millioner kroner, opp fra 1.362 millioner kroner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 1.831 millioner kroner, mot 1.308 millioner i andre kvartal 2021. Konsernet hadde andre driftsinntekter i perioden på 15 millioner kroner, mot 16 millioner i samme periode i fjor.

Rentenettoen utgjør 1,69 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,14 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Nordea sin kostnadsprosent ble 42,8 prosent i andre kvartal, ned fra 48,8 prosent i samme periode i fjor.

Norge

Nordea Norge skriver i en pressemelding at banken økte utlån i Norge i kvartalet til 808 milliarder kroner, en økning på 4 prosent gjennom de siste 12 månedene. Banken peker på utlånsvekst på bedriftsmarkedet, som hadde en utlånsvekst på 8 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2022. En annualisert vekst på bedriftsporteføljen legges til 18,4 prosent i kvartalet.

– Vi tar markedsandeler både i bedrifts- og privatmarkedet, og ønsker mange nye kunder velkommen. Særlig i urolige tider ser vi at kunder søker og setter pris på solide banker. Det er bred vekst blant bedriftene, men samtidig tegn til at perioden fremover blir mer avdempet med høyere kostnadspress hos mange, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Netto renteinntekter for privatmarkedet i Norge kom på 116 millioner euro i andre kvartal, en nedgang på 1 million euro. I lokal valuta var det dog en økning på 17 prosent i netto renteinntekter fra samme kvartal 2022.

Utlån til privatkunder økte med 2,8 prosent annualisert til 388 milliarder kroner.

Innskudd fra husholdningene økte med 2 milliarder kroner i andre kvartal.

Nordea oppgir 1.580 nye bedriftskunder i kvartalet, og 14.500 nye privatkunder.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også