Disse bankene gjør det best i Vestfold og Telemark

Det er store forskjeller i resultatene mellom de små og store bankene i Vestfold og Telemark. Disse gjorde det best i første kvartal. 
Sparebank 1 Sørøst-Norge er den største lokalbanken i Vestfold og Telemark. De gjør det også best sammenlignet med de andre lokale bankaktørene. | Foto: Magnus Eidem
Sparebank 1 Sørøst-Norge er den største lokalbanken i Vestfold og Telemark. De gjør det også best sammenlignet med de andre lokale bankaktørene. | Foto: Magnus Eidem

De to bankene med høyest egenkapitalavkastning er Sparebank 1 Sørøst-Norge (10,4) og Skagerak Sparebank (9,23)

Lavest har Tinn Sparebank (5,7) og Drangedal Sparebank (8). 

Skagerak Sparebank (55,79) har den høyeste kostnadsprosenten blant Vestfold og Telemark-bankene, mens Sparebank 1 Sørøst-Norge og Sparebanken Din har den laveste kostnadsprosenten med henholdsvis 43,3 og 45,66. 

Det er også store forskjeller på bankene når det kommer til innskuddsdekning og ren kjernekapitalandel. 

Tinn sparebank har 114 prosent egenkapitaldekning. Flere banker har oppunder 100 prosent. I særklasse lavest er Sparebank 1 Sørøst-Norge med 77,3.

De minste bankene har høyest andel ren kjernekapital. Tinn sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank har begge over 20 prosent. Drangedal Sparebank og Skagerak har begge rundt 18. 

Høyest rentenetto har de minste bankene. Skagerak Sparebank, Sparebanken Din og Tinn Sparebank. Lavest har Sparebank 1 Sørøst-Norge med 1,45 prosent.

Tinn Sparebank har den høyeste kostnadsprosenten med 58,1. Kun Sparebank 1 Sørøst-Norge og Skagerak Sparebank har en kostnadsprosent på under 50. 

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også